Od
czasu do czasu warto zastosować małą, krótkoterminową dietę. Poniżej
prezentujemy siedmiodniowy urozmaicony jadłospis,
który w kolejnych tygodniach można powtarzać.
Przy
niewielkiej ilości tłuszczu i kalorii zapewnia on niezbędne witaminy i
składniki odżywcze.
Tygodniowa
dieta odchudzająca - jadłospis
(1134
kcal, 27 g tłuszczu)
I
śniadanie:
- pół
szklanki kawy z połową szklanki mleka 1,5 proc. tł.
- 2
kromki grahama z 2 łyżkami twarożku kanapkowego z kawałek świeżego
ogórka
- 2
liście sałaty
II
śniadanie:
- duże
jabłko
- opakowanie
jogurtu naturalnego (125 g)
- kromka
chleba chrupkiego
obiad:
- pierś
kurczaka (100 g) podsmażona na łyżeczce oliwy i duszona z łyżeczką
cząbru
- 2
gotowane ziemniaki z sałatka z 3 pomidorów, małej czerwonej
papryki i plasterka chudego białego sera z szklanka soku pomarańczowego
kolacja:
- sałatka
ze 120 g świeżej lub mrożonej gotowanej włoszczyzny, połowy szklanki
ugotowanego ryżu i cienkiego plastra odtłuszczonego sera
żółtego.